Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Πώς να βελτιώσετε τη στάση του σώματος σας


Η καλή στάση του σώματος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να διατηρηθεί ένα υγιές σώμα αλλά και μυαλό. Όταν κάνετε γυμναστική ή απλώς περπατάτε η σωστή στάση του σώματος είναι σε ευθυγράμμιση με τον εαυτό της. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει τα κοινά προβλήματα, όπως πόνο στην  πλάτη ή πόνο στον αυχένα, πονοκεφάλους και κόπωση. Με την σωστή στάση του σώματος είστε πιο ψηλοί αλλά ενισχύει και την αυτοπεποίθηση σας. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε κάποιους τρόπους ώστε να διατηρήσετε σωστά την στάση του σώματος σας .

1)  Φανταστείτε  ότι μια κλωστή που προέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού σας σας τραβώντας απαλά προς τα επάνω προς το ταβάνι. Η Τεχνική της  απεικόνισης  μπορεί να σας καθοδηγήσει στη  σωστή αίσθηση  ,θέση και το ύψος σας αποτελεσματικά.





2) Μια  επιλογή είναι η ταινία ,δηλαδή ένα τεράστιο Χ στην πλάτη σας από τον ένα ώμο στο αντίθετο ισχίο. Στη συνέχεια βάζουμε μια ευθεία γραμμή από την ταινία στους ώμους σας κλείνοντας την κορυφή του Χ .Φορέστε αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να βοηθήσει στην επανεκπαίδευση πλάτη σας.




3)Να περπατάτε όπως τα μοντέλα λες και έχετε ένα βιβλίο για εξισορρόπηση στο κεφάλι σας δηλαδή  μην καμπουριάζετε.





4)Για να κρατάτε σωστά την στάση του σώματος συνδέστε την σκέψη αυτή το με ένα χρώμα η αντικείμενο που κρατάτε συνέχεια όπως το κινητό για να σας θυμίζει να κρατά σωστά την στάση του σώματος .


5 Δώστε έμφαση στην γάμπες σας. Αφήστε τη στάση του σώματος και την ισορροπία σας  να  βασίζονται περισσότερο στις γάμπες σας.. Θα διαπιστώσετε ότι θα απελευθερώσει το υπόλοιπο  άνω μέρους του σώματος σας και θα  σας χαλαρώσει. 


2  Μέθοδος  καθιστή στάση 

1) Καθίστε επάνω σε μια καρέκλα  ευθεία. Εάν εργάζεστε πολλές ώρες σε ένα γραφείο , χρησιμοποιήστε μια καρέκλα που είναι εργονομικά σχεδιασμένο για την σωστή στήριξη και έχουν σχεδιαστεί για το ύψος και το βάρος σας. Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μαξιλάρι για την οσφυϊκή υποστήριξη. Ευθυγραμμίστε την πλάτη σας με το πίσω μέρος της καρέκλας γραφείου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε να καμπουριάζετε ή κλίνει προς τα εμπρός.
Εάν εργάζεστε σε υπολογιστές σε ένα γραφείο, τοποθετήστε την οθόνη σε μια γωνία λίγο πιο πάνω . Αυτό θα σας αναγκάσει να καθίσετε σε όρθια θέση για να δείτε την οθόνη καλύτερα.
Όπως και με όρθια στάση, κρατήστε τους ώμους σας ίσια και τετράγωνο, το κεφάλι σας είναι σε όρθια θέση, και το λαιμό, την πλάτη και τα τακούνια όλα ευθυγραμμισμένα.
Κρατήστε και τα δύο πόδια στο έδαφος ή στο υποπόδιο (αν τα πόδια σας δεν φτάνουν σε όλη τη διαδρομή προς το έδαφος).
Προσαρμόστε την καρέκλα σας και τη θέση σας, έτσι ώστε τα χέρια σας είναι λυγισμένα, όχι κατ 'ευθείαν έξω. Στόχος είναι περίπου μια γωνία 75- 90 μοιρών στους αγκώνες. Αν είναι πολύ ίσια, είστε πολύ πίσω, και αν είναι πάνω από 90 βαθμούς, είτε κάθεστε πολύ κοντά  ή καμπουριάζετε.




by Vasil_Lask

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

by Vasil_Lask